Article written by

6 Responses

 1. Anders Lønning
  Anders Lønning at |

  Invisible Walls, ikke Wars :)

  Er for det meste enig i det du skriver her, men Marcus Beer får ikke en rettferdig behandling heller slik jeg ser det.
  Joda uttalelsene hans står for seg selv, men han kommenterer om hva han syns om Phil Fish, og driver ikke med direkte mobbing, men det i seg selv er jo en subjektiv sak, det som oppfattes for noen som en «spøk» kan for andre oppfattes som mobbing, ikke at jeg mener at Marcus Beer spøkte med det han sa, jeg mener bare at han må få ha sine meninger om Phil Fish uten at det skal gjøre han (MB) til mørkemannen i hele saken.

  Alt i alt så er hele episoden sørgelig. Phil Fish, Love him or hate him, vil bli savnet i spillindustrien. Ikke av meg personlig, men når noen som han forsvinner så legger det igjen spor av det som «kunne ha blitt».

  Men jeg håper ikke at saken vil få konsekvenser for Marcus Beer, Han og har sin plass i industrien, og jeg for en, syns han er noe underholdende

 2. Petter
  Petter at |

  Jeg har aldri skjønt poenget med at en så stor andel spillanmeldere i videoformat skal benytte dette «angry gamer»-imaget. Det er en av flere ting som bidrar til et inntrykk av at spill-bransjen er like platt, barnslig og nerdete som de flestes fordommer tilsier. Det som derimot er det aller verste med spillbransjen er spillerne selv, og det massive hatmaskineriet de kan sette i gang hver gang noe kontroversielt blir sagt. Som når Fish sa at PC’er ikke passer for dataspill, eller at han hater japanske spill. Det massive skytset som ble rettet mot ham etter disse uttalelsene er nok først og fremst det som har dyttet ham utfor kanten, ikke enkelt-tapere som Marcus Beer. Det virker å være en rimelig stor andel motbydelige, sinte mennesker blant spillinteresserte.

  Når det er sagt er ikke Fish uskyldig selv. Å komme med så krasse uttalelser han har gjort burde man ikke gjøre med mindre man er hardhudet nok til å takle krasse reaksjoner. Men så vidt jeg har forstått er han bipolar, og da er det ikke sikkert offentlighetens lys er spesielt sunt for denne mannen.

 3. Anders Lønning
  Anders Lønning at |

  Er enig med deg Petter, «Angry Gamer» imaget er ikke heldig for industrien, men sannheten er desverre at en god andel spillere henger seg opp i trivielle ting, som foreksempel Fish sine uttalelser om japanske spill.

  Phil Fish har gjort en kjempe jobb som har klart å levere ett spill som Fez så å si alene. men han ble tidvis hyllet som en talsmann for indie sjangeren, en revolusjonerende mann med en helt ny tanke gang og visjon for spill mediet. Fans spurte han spørsmål på både Twitter og andre sosiale mdier hele tiden. og hans svar ble trykket av journalistene som fakta og ikke «en manns mening»

  Phil Fish sine uttalelser om japanske spill burde aldri bli tatt mer seriøst enn at det var hans mening, Personlig er jeg veldig gla i japanske spill, og har flere gode ting å dra fram om dem, men er ikke (u)heldig nok til å være i rampelyse på samme måte som Phil Fish var da han kom med de uttalelsene

  Viss hele industrien, utviklere, utgivere, mediefolk og konsumerene kunne bare tatt ett steg tilbake av og til å sett at folk faktisk kan ha forskjellige meninger uten at det skal blåses opp til de store medie stormene så tror jeg at slike tilfeller som «Beer vs. Blowfish» kunne vært avverget

 4. Theodor Karlsen
  Theodor Karlsen at |

  Fantastisk artikkel, jeg virkelig elsker alle synspunktene dine Jon Cato! Hadde aldri tenkt på dette før.

 5. Eivind Sæther
  Eivind Sæther at |

  Når jeg så Indie Game: The Movie var det alltid Phil Fish jeg følte at var den jeg kunne se meg selv mest i (annet enn det med mord/selvmord)… Jeg tror at alle indie-utviklere føler slikt stress som Phil når de skal lansere et nytt spill med høye forventninger. Ikke alle viser det, men de opplever det nok sånn på en eller annen måte. Mange utviklere er som Fish, men det er kun han som har baller nok til å snakke om det og faktisk klage.

 6. Anders Lønning
  Anders Lønning at |

Comments are closed.